Over mij

Blonde vrouw op rommelmarkt

” De kunst van vastgoedstyling is het vinden van de perfecte balans tussen het oude en het nieuwe, het unieke en het vertrouwde, om een ruimte te creëeren die zowel tijdloos als eigentijds is .”

 

Valérie Vanquaillie – Vastgoedstyliste &  -fotografe

Van verzekeringsagent tot vastgoedstylist

Hoe wordt een verzekeringsagent vastgoedstyliste? Door veel te verhuizen, kantoren in te richten en haar passie te volgen. Dit is mijn verhaal.

Hoe het allemaal begon

Na mijn studies werkte ik meer dan 20 jaar in de financiële- en verzekeringswereld, waarvan de laatste 10 jaar als zelfstandige. Ik genoot ervan om mensen te adviseren, ook in complexe dossiers. Samen een oplossing zoeken, net dat ietsje extra doen, dat gaf me voldoening.

Het begon te kriebelen

Mijn passie voor vastgoed, inrichting en fotografie was toen al de rode draad door mijn leven. Ik verhuisde vaak (te vaak, volgens mijn familie) omdat ik ervan genoot om een pand op te waarderen en in te richten. En omdat ik steeds nieuwe uitdagingen zocht. Toen ik mijn laatste kantoor kocht, merkte ik dat het inrichten me meer fascineerde dan het verzekeringswerk.

Tijd voor een carrièreswitch

Ik volgde mijn passie en besliste om mijn carrière over een andere boeg te gooien. Huizendokter, vastgoedstyling, interieurstyling en vastgoedfotografie: toen ik de knoop eenmaal had doorgehakt, volgde ik opleiding na opleiding. Als snel kreeg ik de kans om mijn passie in praktijk te brengen en intussen mocht ik al voor tal van immomakelaars, projectontwikkelaars, verkopers en verhuurders de vastgoedstyling en -fotografie verzorgen.